Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koncert Rod Harvanovcov&Collegium Wartberg Young uz 13.11. v Kaštieľ Veľký Biel. V programe skladby aj od Piazzolu, Beethovena ale aj Bartoka. Tesime sa na Vas!Rod Harvanovcov&Collegium Wartberg Young

Celoročný hudobný benefičný festival Musica Perennis Iuventutis 2016 je  už 5. ročníkom zameraného na podporu handycepovaných detí a detí v hmotnej núdzi na Slovensku a vo svete. Tatiež podporuje koncertný život v meste Senec, Veľkom Bieľi a okolí. Pozýva renomovaných slovenských a zahraničných umelcov. Vytvára priestor pre umelecké aktivity mladých seneckých a slovenských umelcov, otvára priestor pre umeleckú tvorbu a reflexiu,  obohacuje kultúrne aktivity. Svojím regionálnym charakterom sa snaží vyplniť medzeru v koncertnom živote v meste Senec a okolí. Prináša profesionálne kultúrne aktivity vo forme série koncertov a kultúrnych akcií počas celého roka 2016.

Festival je žánrovo rozdelený na viacero koncertov, ktoré sa účelovo striedajú, navzájom dopĺňajú a nesú v sebe pestrosť hudobných žánrov.  Ponúka barokovú a klasicistickú hudbu na originálnych dobových nástrojoch, romantickú hudbu na súčasných nástrojoch, jazz, world music, folklór a iné zaujímavé a netradičné hudobné formácie . Participujú na nich predovšetkým domáci hudobníci v spolupráci s renomovanými telesami, sólistami a umelcami z celej Európy.
Festival Musica Perennis Iuventutis 2016 má hlboký sociálny rozmer, keďže každý výťažok z koncertov a jeho aktivít  je venovaný na konkrétnu sociálnu pomoc. Jednou z hlavných myšlienok festivalu je i tento rok benefícia. Výťažky z koncertov budú použité pre charity, občianske združenia a sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľov, taktiež na iné neziskové dobročinné združenia doma i v zahraničí.

Lukas Hesko