Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vznikol v meste Senec z podnetu Jána Krigovského. Organizátormi festivalu sa stali občianske združenie Slovak Doublebass Club a mesto Senec.

Festival má v názve MUSICA PERENNIS IUVENTUTIS, čo v preklade znamená:  večná hudba mladých

V tomto duchu sa nesie poslanie celého festivalu. Dostávajú v ňom priestor mladí ľudia, ktorým nie je ľahostajné umenie a hudba, ktorí sa chcú zviditeľniť na koncertných pódiách a zároveň chcú prispieť na dobročinné ciele. Umelci, pôsobiaci v profesionálnych telesách po celom svete a druhej strane mladý ľudia, ktorí možno nie sú profesionáli ale svojou aktivitou a záujmom v “amatérskych” telesách  dokážu nadchnúť poslucháča.

 

Jedným z hlavných cieľov festivalu je i pomoc slabším. Preto každý výťažok z koncertu a jeho dobrovoľného vstupného, putuje na charitatívny a dobročinný účel. Za krátku históriu festivalu sa podarilo vyzbierať a takýmto spôsobom podporiť projekt Afrika/Nairobi, ktorého garantom je Združenie Dobrota sv. Alžbety.v Sudáne, ale i na Slovensku napr. zariadeniu “matky v núdzi” v Dolnej Krupej.

Kostol svätého Mikuláša sa v poslednú januárovú nedeľu zmenil na koncertnú sálu. Senec zažil niečo výnimočné.

Lukas Hesko